це природний шлях до здоров’я та гармонійного розвитку дитини.

Природа потурбувалася про те, щоб з’явившись на світ дитина отримала саме ту їжу, яка краще за все підходить її ще не зрілому організму.

Унікальність грудного молока в тому, що це найбільш здорова, оптимально збалансована природою їжа, яка легко засвоюється. Воно повністю задовольняє всі харчові та енергетичні потреби дитини від народження і не менш ніж до 4-5 місяців життя без будь-яких добавок. Крім того, в ньому міститься найскладніший комплекс біологічно активних речовин: гормонів, ферментів, факторів росту, імунітету, тощо.

Не можна не враховувати також значення особливого емоційного контакту, що виникає між матір’ю і дитиною під час годування груддю. Молоко матері має високі поживні якості, з ним дитина отримує все, що необхідно для дозрівання всіх структур організму, нормального росту та розвитку: білки та незамінні амінокислотами жири, незамінні жирні кислоти, вуглеводи, мінеральні речовини, вітаміни та мікроелементи.

Діти, які вигодовуються молоком матері, рідко хворіють, а якщо й захворіють, то швидше одужують.

Ризик виникнення шлунково-кишкових, респіраторних та алергічних захворювань у дітей вигодуваних материнським молоком набагато менший ніж у дітей, які годуються штучними сумішами. Серед немовлят, які годуються грудним молоком, значно рідші випадки раптової смерті, менший ризик розвитку хронічних захворювань органів дихання та травлення, щелепних, стоматологічних та ортопедичних порушень. А в майбутньому, й таких тяжких хвороб обміну речовин, як ожиріння, цукровий діабет і атеросклероз.

Залишити відповідь